Träning inför skidresa

Nu gäller det att träna sig inför skidresan som jag ska på i påsk.

Jag kommer att träna en del på gym med träningsredskap av olika slag.
De träningsredskap som jag vanligtvis använder är:
- Motionscykel
- Gåband
- Löpband
- Crosstrainer

Nu är boendet bokat på Malta

Nu är boendet bokat till våran poker-resa till Malta. Det blev 2 lägenheter som vi 5 killar kommer att bo i. Lägenheten har egen pool och ser mycket trevlig och rymlig ut.

Lägenheten ligger någonstans här, och ser ut så här.

//Backen

Tågluffa med interrailkortet

Sj har ett tågluffarkort som heter interrailkortet där man kan resa runt i hela Europa en hel månad till ett överkommligt pris. Är du 25 år eller yngre kostar ett interrailkort för resa i hela Europa i en månad 3 755 kronor. För vuxen är priset för samma kort 5 595 kronor.

Du kan välja mellan InterRail Global Pass för resa i hela Europa, som finns i fyra olika varianter, och InterRail One Country Pass som gäller för ett särskilt land. Inte mindre än 30 länder deltar i InterRail-samarbetet.

Låter detta intressant kan ni läsa mer här.

//Backen

Resa till Chania på Kreta och ett besök i Samariaravinen

Jag har precis avslutat en resa till Chania-kusten på Kreta. Temperaturen låg på 30-40 grader i skuggan (rätt varmt med andra ord) och det är inget ovanligt så här i mitten av Juli.

Ska man åka till Kreta under Juli månad så bör man ha en bra luftkonditionering med kyla på rummet, och man bör ha en pool som man snabbt och enkelt kan nå så att man kan svalka av sig.

Samariaravinen
På Kreta finns det en hel del att upptäcka. Det bästa att uppleva (enligt mej) är en vandring i Samariaravinen. Samariaravinen är Europa längsta ravin med en längd på 18 km och sträcker sig från 1200m höjd hela vägen ned till byn Agia Roumeli vid havet. I ravinen ligger en by som heter Samaria. Byn är en gammal by vars innevånare tvingades att flytta 1962 då klyftan blev en naturpark.

Stigen genom ravinen är mycket väl utmärkt. Det finns källor med bra dricksvatten på många ställen liksom också allmänna toaletter. Samaria är en rätt tuff vandring och om du inte är en van vandrare kan du ändå gå hela turen, men var beredd på att få en hel del träningsverk som kommer att sitta i benen i 2-3 dagar.

Utrustning under vandringen ska innehålla en dricksflaska (för att fyllas på under vandringen), ett par rejäla skor och något att äta under vandringen. Hela vandringen kommer att ta någonstans mellan 4 och 8 timmar. Jag rekommenderar att gå på i ett skapligt tempo (men samtidigt känna efter så att det inte blir för tufft tempo) så att man hinner att äta och ta ett dop i havet när vandringen är klar. Man har nämnligen en båttur att passa som avgår vid ett givet klockslag.

Samariaravinen är en upplevelse utöver det vanliga, och ska ni åka till Kreta ärSamariaravinen ett måste.

//Backen

Pokerresa till Malta

Vi är ett gäng grabbar runt 40år som ska åka ner till Malta på en "Pokerresa". Vi brukar samlas och spela poker varannan månad ungefär. En av polarna tyckte att vi kunde åka iväg någon gång på våran poker-kväll. Efter mycket prat och diskussioner så bestämde vi att det blir Malta.

Var ska vi bo på Malta? Någon som har något tips?
Vi har bokat resan dit men inget boende. Finns det någon som har något bra tips på boende på Malta som skulle kunna passa ett pokergäng? Vi vill ha möjlighet till pokerspel nära en pool, nära till en bar, gärna eget hus/bungaloo och ett kylskåp är ett måste.


//Backen

Nu startar jag bloggen om Semester och Resor

Nu startar jag min blogg om Semester och Resor.

Här kommer ni kunna få tips och ideer om intressanta semestrar och resor. Det finns otroligt många ställen i vår värld som är intressanta att besöka.

Hoppas att det blir många som kommer att kunna ha nytta av denna blogg.

//Backen

RSS 2.0